Psikanalitik Psikoterapi Nedir?
Psikoterapi, profesyonel bir psikoterapistin yardımı ile kişilerin güvenli bir ortamda kendilerini açmalarına, sorunlarını dile getirmelerine yardımcı olan ve hem kendilerine hem de bu sorunların gelişimlerine dair bir farkındalık kazandıkları bir yöntem olmaktadır. Psikanalitik psikoterapiler, Psikanalitik kuramdan yararlanılan uygulamalardır. Sorunların gelişiminde geçmişin etkisi ve bilinçdışı süreçlerin varlığının kabulü temel varsayımlardır. Psikanalitik psikoterapi kişilerin duygusal dünyalarına, gelişimsel öykülerine önem veren etkili bir terapi yöntemidir. Psikanalitik terapi, Sigmund Freud’un 19.yy’da temelini oluşturduğu psikanalizden ortaya çıkan ve psikanalizin temel ilkelerini benimsemiş bir psikoterapi tekniğidir. Psikanalitik terapi haftada bir veya iki sıklıkla yüz yüze görüşmelerle yapılmaktadır. Psikanalitik terapinin en temelinde hedeflenen, kişinin bilinç dışındaki materyali bilinç düzeyine getirerek iç görü kazanması, kişinin iç dünyasında dengeli, sağlam ve uyumlu bir ruhsallıkta olması, istenmeyen tekrarlayan örüntülerinden uzaklaşmaktadır. Psikanalitik terapi ile kişinin bütünleşik bir benliğe kavuşması, işlevselliğinin artması ve yaratıcı ifadesinin teşvik edilmesi sağlanabilmektedir.
Psikanalitik Psikoterapi Eğitimi Nedir?
Psikanalitik kurama göre ruh sağlığı yerinde olan bireylerin egosu gerçeklik prensibinden uzun süre uzaklaşmadan isteklerini uygun koşullar altında ve süperego denetimini inkâr etmeden uzlaştırma yolları aramaktadır. Yani psikolojik sağlık id, ego ve süperego arasında kurulan bir dengedir. Psikanalitik kurama bağlı olarak yürütülecek psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri bu dengeyi kurmaya yardımcı olmayı hedeflemektedir.
Psikanalitik Psikoterapi Eğitiminin Amacı Nedir?
Psikanalitik Psikoterapinin amacı normal bir mutsuzluk yaşayabilmeleri için insanları nevrotik mutsuzluklarından kurtarmaktır. Psikoanalitik psikoterapinin amacı bilinçdışında yatan çelişkileri bilinç düzeyine çıkarmak ve bir çözüme ulaştırmaktır. Freud’un yolunu izleyen psikoanalistler, hastanın bilinçdışındaki çelişkilerini değişik yollardan bilinç düzeyine çıkartır ve hastanın bu çelişkilerin farkına varmasını sağlamaktadır. Böylece hasta artık kontrolü bilinçdışına bırakmaz davranışlarını bilinç düzeyinde etkilemektedir.
Psikanalitik Psikoterapi Eğitimi Sertifikası Ne İşe Yarar?
Psikanalitik Psikoterapi aldıktan sonra eğitimin ve sertifikanın verdiği yetki ile kendinize yeni bir unvan katmış olmaktasınız. Limitsiz eğitimden aldığınız eğitim sertifikası ile birlikte hem psikoterapi yapabilir hem de aktif olarak yaptığınız danışmalarda psikanalitik psikoterapi kuram ve teknikleri uygulayabilmektesiniz.
Psikanalitik Psikoterapi Eğitimi Sertifika Programına Kimler Katılabilir?
- Psikolog,
- PDR,
- sosyal hizmetler uzmanı ve psikiyatri hemşireliği unvanına sahip profesyoneller
- Aile Danışmanları,
- Psikoterapistler,
- Psikiyatristler,
- Aile Hekimleri başvurabilmektedirler.
Alanda çalışmak isteyen sosyologlar, çocuk gelişim uzmanları, hemşireler, ebeler, koçlar ve kişisel gelişim uzmanları alabilirler. Bu alanlarda okuyan son sınıf öğrencileri de katılabilmektedirler. Lisans eğitimi farklı olup da bu eğitime başvurmak isteyenler; Psikoloji, Klinik Psikoloji, Uygulamalı Psikoloji ve Psikolojik Danışmanlık alanlarında yüksek lisansını tamamlamaları gerekmektedir.
Psikanalitik Psikoterapi Eğitimi Sertifika Programı Nereden Alınabilir?
Bu eğitime Limitsiz Eğitim bünyesinde katılabilirsiniz. Sizlerde limitsizegitim.com sitesini inceleyip +90 543 107 25 75 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
DİĞER PSİKOLOJİ EĞİTİMLERİMİZE GÖZ ATMAK İÇİN EGİTİM.PSAMER.COM SİTESİNİ ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.